fbpx Zelene novičke | Vidivita

Zelene novičke

Zelene novičke so namenjene ozaveščanju ljudi o povezavi med prehrano in zdravjem..

O zdravju je govora vsaj toliko kot o hrani in kulinaričnih užitkih. Vendar se za zdravje začnemo bolj zanimati šele, ko nastopijo resnejša bolezenska stanja. Raje posegamo po farmacevtskih pripravkih, ki zdravstvenih težav običajno ne rešijo, saj vzrok tiči v negativnih čustvenih stanjih in toksični prehrani.
Bolezen ni kazen, je le glasno sporočilo telesa, ki želi, da ga slišite in spremenite svoja prepričanja in navade, med njimi tudi prehranjevalne.

Kaj je telo?

1. naša edina prava lastnina, vozilo, v katerem lahko zelo dolgo in kvalitetno potujemo skozi to življenjsko izkušnjo
2. skupek bilijonov celic, in vsaka ima lastno inteligenco

Kaj počnemo s telesom?

Dokler je zdravo ga ignoriramo in jemljemo za samoumevno.
Poglejmo primer našega avtomobila, to prečudovito pločevino, ki ji letno pripada servis in vljučuje menjavo olja, filtrov, zavornih ploščic... ter druge popravke, ki jih vozilo sporoča...mnogokrat z jasnim zvokom, ki ga pogosto takoj zaznamo. Ker vemo, da brez vzdrževanja avto ne bo dolgo dobro delal in če se bomo izogibali rednim sprotnim opravilom, bo na dolgi rok zahteval veliko večji vložek. Če nas tudi to ne nauči dovolj, potem ga v skrajnem primeru zamenjamo za novešega, boljšega, dražjega.

Razvoj človeštva, njegove tehnologije in z njo povezane spremembe načina življenja nas je pripeljalo tudi do odtujitve od človeku primernega načina prehranjevanja. Postali smo sužnji hitrega in posledično stresnega življenja, časa za odnose, družino in prehrano ni več. Če temu verjamemo, smo se predali in nosimo posledice.

Temu lahko sami naredimo konec. Potrebna je le lastna odločitev.

Vpišite se