Pakchoi - živo s korenino

6,50 €
Weight: 
kg

Pakchoi imenujejo tudi Bok choy. Zeleni, beli in ruby Pakchoi se razlikujejo le v izgledu. Ta nežna, sočna zeljnica blagega maslenega okusa prihaja iz Kitajske in je del vsakdanjega jedilnika v V Azijski kuhinji. Znanost je dokazala, da uporaba Pakchoia deluje anti-kancerogeno in je cenejša zamenjava kodrolisntemu ohrovtu.

100 g  Pakchoi-ja vsebuje 13 kcal, izstopajoči vitamini in minerali (dnevne potrebe):
VITAMINI
149% Vitamin A
75%  Vitamin C
30%  Vitamin K (pomemben za močne kosti-proti osteoporozi, zavira Azheimerjevo bolezen)

Skupina B-kompleks:
3,5% vitamina B1
5% vitamina B2
3% vitamina B3
1,5% vitamina B5
15% vitamina B6
16% Vitamina B9 (folna kislina)
Ter antioksidante, ki zmanjšujejo slab holesterol in ščitijo pred rakom
Vsebuje tudi Omega-3 in Omega-6 maščobne kisline.

MINERALI
10,5 % kalcija
10%     železa
5%       magnezija
7%       mangana

Navodila za hrambo zelenolistne zelenjave
Za vso zelenje veljajo enaka pravila. Hraniti v hladilniku v rahlo zavezani vrečki. Če je mokra, jo prej posušiti na sobni temperaturi in potem v vrečko in v hladilnik.
Če je v hladilniku predlogo, tudi uvene, kar ni problem. Narežite jo in dajte v zelo hladno vodo. Hitro bo vpila vodo in spet postala hrustljava.

Uporaba

  • za zeleni smoothi
  • svež v solati
  • v omaki (kot špinačna)
  • oparjen nekaj minut ali
  • kratko popražen (stirfry) na česnu in/ali čebuli z dodatkom omak kot je sojina, ostrigova, tamari...
  • v receptih azijske kuhinje
  • kombinira se z vsemi žiti, testeninami, krompirjem, ribami in mesom
     

Lahko ga kupite samostojno ali kot del Klorofilnega zabojčka s solato ali čistega Klorofilnega zabojčka.