Detox - 14 dni

258,00 €

14 dnevni detox je odličen za tiste, ki želijo zase več. Dva zaporedena tedna boste prejeli tedensko količino svežega eko sadja in zelenjave (5-6 zabojev, teža 25,2 kg).
Vsak dan boste pripravili in popili 3 litre soka, ki je sestavljen iz:

 • Gomoljni del: Rdeča pesa 0,5 + korenje 0,5l
 • Sadni del:      Jabolka 0,5l + rdeče grenivke (ali pomaranče, če ni grenivk) 0,5l 
 • Klorofilni del:  Pakchoi, Tatsoi, Kodrolistni ohrovt, Listna zelena, Peteršilj  1 l
   

Navodila za shranjevanje:

Sadje in zelenjavo hranite na hladnem v kleti, v hladilniku pa naredite prostor za zelenje.
Ko prejmete zabojčke preložite vso zelenje v plastične vrečke in jih odprte postavite v hladilnik za 1 uro ( zelenjava se tako ohladi na temperaturo hladilnika in kasneje ne povzroča kondenza v vrečkah, ki povzroča gnitje). Potem iztisnite zrak in vrečko zavežite, obvezno hranite v hladilniku. Tako pripravljeno zelenje bo uporabno cel teden posta.
Če se zgodi, da kaj od zelenja uvene, ga pred sočenjem za 30 min namočite v zelo mrzlo vodo. Postala bo čvrsta in hrustljava.

Potrebno orodje:

 1. Potrebujete 3 čiste litrske steklenice s pokrovčkom
 2. Cedilo
 3. Lijak
 4. Sokovnik ( naročniki naših detox programov prejmejo kodo s katero si lahko pridobite 1 brezplačen dan najema sokovnika pri www.eko365.si

Navodila za pripravo:

 1. Potrebno količino dobro operite, lupljenje pese, korenja, jabolk (odstranite le pečke) ni potrebno. Iz grenivk ožemite 0,5l soka.
 2. V sokovniku izsočite 0,5l pese + 0,5l korenja, sok premešajte in precedite skozi cedilo in lijak v 3 steklenice ( vse 3 steklenice so zdaj polne do 1/3)Po istem postopku nadaljujte z 0,5kg jabolki, dodajte mu še 0,5l soka prej ožete grenivke. Premešajte, precedite in enakomerno razdelite v iste 3 steklenice, ki so zdaj napolnjene do 2/3
 3. Nazadnje se lotite še zelenja in nasočite 0,75l (pakchoi+tatsoi), 0,25 l (kodrolistni ohrovt, zelena, peteršilj)

 

Steklenice dobro zaprite in postavite v hladilnik. Pijte po malem cel dan. Naslednji dan pripravite nove 3 litre soka po istem postopku. Če imate dovolja časa, je še bolje, da 3x na dan pripravljate po 1 liter svežega soka. Ker nam časa vedno primanjkuje je zato priprava zjutraj za cel dan tudi sprejemljiva. Zelenjave in sadja je za 7 dni, iz nje boste dobili najmanj 21 litrov soka.
 

Kaj se v telesu dogaja ob takem postu?

 • Črevesje praktično miruje
 • Jetra začno intenzivno izločati toksine, ravno tako ledvice in drugi organi
 • V krvni obtok dobite ogromno kisika, vitaminov in mineralov
 • To je visokofrekvenčna hrana, imeli boste ogromno energije.
 • Pametno se je testirati z lakmusovim papirjem za merjenje PH, vsak dan 1x ob isti uri. Ugotovili boste, da se telo hitro razstruplja in da vsak dan postajate bolj bazični.  Pod PH 7 ste zakisani, 7 je neutralno, PH 7,4 in več pomeni, da ste v bazičnem območju.
 • Obvezno pijte tudi vodo, ki jo telo potrebuje, da odplakne fine toksine
 • Obvezno se 1x dnevno klistirajte, saj se v črevesju nabirajo bolj grobi toksini, ki se tam ne smejo zadrževati, ker jih telo lahko preko črevesnih sten vsrka nazaj.