fbpx Vodna kreša | Vidivita

Vodna kreša

3,00 €
Teža: 
150 
g

Temno zeleni okrogli listi na stebelcih, dolžina cca. 10cm, je osvežilna in ima poživljajoč okus, ter tudi rahlo pikantna, okus spominja na wasabi hren, odlična za dodatek solatam in v sendviče, lahko jo tudi na hitro toplotno obdelate. Lahko jo dodajate juham in drugim jedem namesto peteršilja.

Vodna kreša je križnica in je poleg kodrolistnega ali ruskega ohrovta in pakchoi-ja ena od treh antikancerogenih rastlin, ki jih gojimo.Vsebuje veliko antioksidantov in ščiti pred nastankom raka, kar potrjujejo tudi študije v Ulstru. Z njo dobimo več železa kot s špinačo, ima ogromno C vitamina ter 15 esencialnih vitaminov in mineralov. Prav tako vsebuje več kalcija kot mleko.

Vsebuje žveplove spojine, ki dajejo pekoč okus in so hkrati zdravilne. Zelo jo cenijo tudi kulinarični mojstri.

Ima pikanten okus in se najbolj poda vmešana v solato ali v sendvič. Viri odsvetujejo konzumiranje večje količine vodne kreše saj vsebuje tudi oxalate, ki v prekomerni količini lahko povzročijo ledvične kamne.  Enako lastnost ima tudi špinača.

Vzemite si vodno krešo kot zdravilo. Pakiramo jo po 150g, to naj bi bilo dovolj za 1 osebo za cel teden.

Pri nas nima stika z govedom, saj pridelujemo akvaponično ( poroka med ribogojstvom in hidroponiko), zato ni možnosti za okužbo vodne kreše z metljajem.

.

Zaloga: 
7.00