fbpx Tilapija nad 1.2 kg-CELA OČIŠČENA | Vidivita

Tilapija nad 1.2 kg-CELA OČIŠČENA

18,00 €
Teža: 
kg

Tilapija ali Riba Sv. Petra se imenuje iz bibličnih časov, saj je povezana z več svetopisemskimi zgodbami. Morda najbolj poznana je tista, ko je Jezus delil hlebčke kruha in ribe (Nilske tilapije), da bi nahranil svoje poslušalce. Tilapija ima čvrsto belo meso z malo kostmi, izjemno cenjena zaradi velike vsebnosti omega 3, pri pripravi nima vonja po ribah, je zelo nevtralnega okusa.

Lahko jo pečete na žaru, v ponvi, v pečici, cvrete direktno v olju, ali jo prej spanirate, v omaki, na pari.... 

RIBO OBVEZNO NASOLITE VSAJ 1 URO PRED PEKO, še bolje dlje. Stisnite strok ali 2 česna v oljčno olje in ribo namažite s tem oljem.

CELA TILAPIJA je primerna za pečico, pod peko ali gril. Pečico ogrejte na 220 C in vanjo položite ribo in vnaprej na pol kuhan krompir. Potem znižajte temperaturo na 200 C in pecite cca 20 min.

RAZKOSANA je primerna  za peko na grilu ali ponvi...obvezno S KOŽO NAVZDOL. Pecite na koži na srednji temperaturi, skoraj cela se bo spekla  navzgor. Ko je koža lepo rjava in hrustljava, kose ribe obrnite in pecite še 5 minut.

Ima zelo okusno in hrustljavo kožo, zato iz izkušenj vemo, da je najboljša pečena direktno na koži. Tilapijo intenzivno gojijo na vseh kontinentih. Ta tropska riba ekonomsko ni zanimiva gojiteljem v Evropi, ker potrebuje nenehno ogrevanje vode. Zato imate čudovito možnost, da lahko svežo za relativno nizko ceno dobite v Ljubljani. Ker je vzgojena v ekološko certificiranem ekosistemu, je brez težkih kovin in farmacevtskih sredstev. Njena kvaliteta je primerljiva s tilapijami iz čistih in neokrnjenih  Afriških jezer. Na internetu lahko najdete ogromno receptov z vseh koncev sveta. Cena velja za 1kg žive teže, za vas jo brezplačno očistimo. Končna cena bo odstopala od cene v spletni trgovini, saj imajo ribe različne teže.

Zaloga: 
6.00