fbpx Movia Merlot Turno - 6x750ml | Vidivita

Movia Merlot Turno - 6x750ml

102,00 €
Teža: 
kos

Vinorodni okoliš: Goriška Brda

Mlajše trte so zaradi svoje živahnosti in energije nagnjene k bujni rasti, kar je pravilno, saj moramo vedno izbrati trte, ki imajo voljo do življenja in rasti.

Vila Marija je blagovna znamka vin, pridelanih iz grozdja, zraslega na mladih trtah. Rast je na mladih trtah še zelo bujna, grozdi pa bolj na kupu. Takšna vina zato izkoristijo mladostno živahnost trte ter odsevajo njeno iskrivost, svežino in razigranost. Najbolj primerna so kadar želimo nekaj popiti, nimamo pa časa razmišljati o vinu in se mu polno posvetiti, kot to zahtevajo velika vina. Vina Vila Marija so najboljša v trenutkih, ko želimo biti popolnoma brezskrbni ali ko zaradi skrbi nimamo časa misliti na vino.

Vina Vila Marija kljub temu niso klasična sveža vina, saj tudi pri njih traja zorenje vsaj osem mesecev. Med zorenjem vina čim dlje pustimo ležati na usedlini, kar pri vinu poleg rednega alkoholnega vrenja vzpodbudi tudi biološki razkis; to je proces, med katerim se ostre kisline (jabolčne kisline) preoblikujejo v mlečne kisline, ki so mehkejše, bolj gladke. Na tak način sicer izgubljamo nekaj aromatičnosti, predvsem enostavne arome, pridobivamo pa telo in delno tudi bolj kompleksne arome.

Barva je globoka rubinasta z opečnatimi odtenki. Cvetica je poudarjena, zaznati je zrele temno rdeče, z značilno noto črne češnje toplega letnika 2012 ter pražene note. Vonjanje nakazuje dozorelo vino. V ustih je suho, srednjega telesa, malce divjaško, nebrzdano, z bogatejšo strukturo in polnejšega okusa, ki mu bo omogočalo še 5-6 let mirnega življenja. Z dolgim zaključkom.

Vila Marija merlot je odličen v kombinaciji z dobrim sirom.

Zaloga: 
100.00