fbpx Movia Merlot - 6x750ml | Vidivita

Movia Merlot - 6x750ml

168,00 €
Teža: 
kos

Vinorodni okoliš: Goriška Brda

Merlot je tradicionalna sorta naše družine in ga uvrščamo med največja rdeča vina. Na tropinah ga pustimo vreti čisto do konca, vse dokler ne povre zadnji gram sladkorja. Dolgo časa zori v novih hrastovih sodih, da se ostri robovi, ki nastanejo zaradi dolge maceracije in novega soda, zaokrožijo in vino postane gladko, lepo ter bolj okroglo. Vino ves čas leži na usedlini in ga ne pretakamo, je torej brez pretoka na usedlini. Tako dobimo merlot, ki se mu moramo posvetiti, da ga lahko polno začutimo in razumemo.                                                                                                                        

Barva je neprosojna, granatna in priča, da je vino že dolgo z nami. A pravo veselje se začnejo, ko se lotimo vonjanja. Kombinacija sočnih rdečih sadežev ter vonjev, ki jih je vino pridobilo z dozorevanjem  je naravnost očarljiva, hedonistična. Vino je suho z obilico strukture ter hkrati mehkobe z žametno teksturo ter obilico sadnega naboja, kar mu omogoča še dolgo življenje, čeprav je za piti že danes.

Odličen je v kombinaciji z dobrim sirom. Vsekakor je to vino glavnih hodov, dobrih večerij, tudi kosil. Kadar odpiramo takšno steklenico, moramo imeti čas, saj velja včasih počakati pri odprti steklenici, da vino zaživi.

Zaloga: 
100.00