fbpx Movia Veliko Rdeče - 6x750ml | Vidivita

Movia Veliko Rdeče - 6x750ml

330,00 €
Teža: 
kos

Vinorodni okoliš: Goriška Brda

Podobno kot pri Velikem belem smo skušali tudi tu oblikovati nov tip vina. Zelo pomembno je, da vse tri sorte grozdja, ki sestavljajo Veliko rdeče, potrgamo čim kasneje. Vse sorte nato maceriramo skupaj, s čimer dobimo nov stil, nove okuse in nove arome. To nam je uspelo, saj arome in okusi Velikega rdečega delujejo enovito in kompaktno. 

Veliko rdeče sestavljajo:

o    merlot, ki daje hrbtenico in značaj vinu. Pri velikih rdečih vinih pričakujemo moč, odpornost ter sposobnost prenašanja staranja - vse to daje merlot;

o    cabernet sauvignon skrbi za aromatičnost. Za cabernete sauvignone je značilna izrazito sadna aromatičnost (okus in vonj črnega ribeza), ki je opazna tudi pri velikem rdečem, čeprav ne izstopa;

o    modri pinot prinaša eleganco in pričara posebne okuse, ki smo jih vajeni pri naftnih derivatih ali katranu, vendar pri velikem rdečem delujejo povsem harmonično.

Barva je srednje globoka, rubinasta in ponosno kaže častitljivo starost vina. Tudi fina in slojevita cvetica, ki je prej nežna kot izrazita, govori o dozorelosti. Note črnega ribeza in pikantne note namigujejo na bordoške sorte, ki prihajajo iz sveže, hladnejše klime. Dopolnjujejo jih note po tartufih, črni čokoladi ter finem hrastovem lesu. V ustih je suho z dozorelimi, gibkimi tanini ter svileno teksturo. Aroma popolnoma zapolni usta in ponuja enkratno, dolgotrajno izkušnjo. Vino predstavlja Movio v svojem bistvu, izražajoč eleganco in kompleksnost. Vino je v odlični kondiciji in bo zdržalo vsaj še dve dekadi. 

Zaloga: 
100.00