Batič Rebula - 6x750ml

VINORODNI OKOLIŠ: Vipava
SORTA OZ. ZVRST:Rebula 100%
VRSTA PRIDELAVE: Ekološko Biodinamična (Demeter)
LEGE: Vogrsko
TLA: Vipavska opoka (Lapor)
VINOGRAD ZASAJEN LETA: 1999
GOSTOTA SAJENJA: 12.000 trsov/Ha
OBIRANJE: Trgatev je potekala ročno (selekcionirano)
OBREMENITEV: 0,5 kg/trs
DONOS: cca 35 - 40 HL/ Ha
TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Tako kot pri obdelovanju zemlje, se tudi pri maceraciji grozdja držimo starih modrosti, ki so v Vipavski dolini veljale več stoletij, vse do petdesetih let 20. stoletja.
Vrenje Rebule je potekalo kratek čas skupaj z jagodnimi kožicami v odprtih sodih, brez dodatkov selekcijoniranih kvasovk in brez kontrole temperature.
Vsa dela, v vinogradu in pri pretoku vina so po biodinamičnih principih tesno povezana z luninimi meseci. Zato vino ostaja, mlado, globoko. Zorelo je inox posodah do aprila meseca. Intenzivna Rebulina barva je odraz zelo nizkega hektarskega donosa v vinogradih, podaljšane maceracije in načina zorjenja vina.
Rebula ima povsem drugačen okus, kot vina 21. stoletja. Želeli smo obuditi klasičen in hkrati edini način pridelave vina, ki vinu daje vitalno moč.
STOPNJA ALKOHOLA:13 % vol
PRIPOROČENA TEMPERATURA SERVIRANJA:11°C
POTENCIAL STARANJA:do 2025
BARVA:Srednje intenzivne slamnate barve, deluje sijoče in umirjeno. Solzice, nam začnejo naznanjajati zgodbo vina.
VONJ:Čist in jasen kompleksen vonj po prvinski Vipavski Rebuli.
OKUS:Rebula nam v ustih priredi ples perfektne harmonije okusov. Intenziven mineralnen karakter lepo zaokrožuje krepko in polno telo. Spremlja je dolg čist pookus. Premore eleganco značilno za vina Batič.