fbpx Batič Angel Rdeče - 6x750ml | Vidivita

Batič Angel Rdeče - 6x750ml

VINORODNI OKOLIŠ: Vipava

SORTA OZ. ZVRST: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon

GOSTOTA SAJENJA: 5.000 -12.000 trsov/Ha

OBREMENITEV: 0,5 kg/trs DONOS: 4t / Ha

TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Rosso Batič je zvrst rojena

iz najboljših leg kar jih posestvo Batič zajema.Rosso Batič podpisujejo

najstarejši vinogradi posestva Batič in le v najboljših

letinah. V zadnjih desetih letih je Rosso Batič ugledal luč sveta

leta 1993, 1997, 1999, 2005 ter 2006. Dolgoletna misel generacij

družine Batič, je harmonija z Naravo. Verjamemo, da je v

grozdju že zapisana popolna zgodba. Naša želja je, da zgodbo

ohranimo nedotaknjeno, in vam jo prav tako napojeno z zdravilno

močjo lahko postrežemo v imenu Rosso Batiča. Pri Vinu

Rosso Batič smo želeli združiti mogočnost Merlota, z cvetico

Cabernet Sauvignona ter eleganco Cabernet Franca. Zato smo

vse tri sorte skupaj macerirali 60 dni, da med sortami zaživi popolna

harmonija. S tem smo dobili vino, ki govori o posebni

letini, sortni harmoniji... o popolnosti Rosso Batič. Rosso Batič

je zorel 24 mesecev v slovenskih hrastovih sodih. Rosso Batič je

ves čas od trgatve do stekleničenja krojila stara luna. Steklenico

cuveeja Rosso Batič si lahko postrežete kadarkoli. Potrebuje le

pravo družbo in čas, saj vino v kozarcu kar raste in raste. Včasih

šele po pol ure ali več zasije v vseh svojih odlikah. Če si boste

odprli steklenico Rosso Batič v luni, ki je kreirala Rosso, se bo

v vinu utrnil prav poseben okus,

Okus Rosso Batič.

HRANA & VINO: Rosso Batič je zaradi elegance, ki jo premore,

pravo gastronomsko vino. Lahko ga abiniramo z

divjačino (srnjad, divji prašič, medved) ter jagnjetino na razne

načine. Je odličen spremljevalec jedi z tartufi, sirov s plemenito

plesnijo. Skratka vino združuje vse odlike Merlota, Cabernet

Franca ter Cabernet Sauvignona. Potrebna je le dovolj

velika mera kreativnosti in užitka. Drzni vam ga bodo ob

posebnem trenutku ponudili popolnoma brez hrane, saj je

zaradi bogate strukture in opojnosti več kot le vino.

PRIPOROČENA TEMP. SERVIRANJA: 18 – 20 °C

POTENCIAL STARANJA: 2050 let