Batič Angel Rdeče - 6x750ml

VINORODNI OKOLIŠ: Vipava
SORTA OZ. ZVRST: 70% Merlot, 20% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon
GOSTOTA SAJENJA: 5.000 -12.000 trsov/Ha
OBREMENITEV: 0,5 kg/trs DONOS: 4t / Ha
TEHNOLOGIJA PRIDELAVE: Rosso Batič je zvrst rojena
iz najboljših leg kar jih posestvo Batič zajema.Rosso Batič podpisujejo
najstarejši vinogradi posestva Batič in le v najboljših
letinah. V zadnjih desetih letih je Rosso Batič ugledal luč sveta
leta 1993, 1997, 1999, 2005 ter 2006. Dolgoletna misel generacij
družine Batič, je harmonija z Naravo. Verjamemo, da je v
grozdju že zapisana popolna zgodba. Naša želja je, da zgodbo
ohranimo nedotaknjeno, in vam jo prav tako napojeno z zdravilno
močjo lahko postrežemo v imenu Rosso Batiča. Pri Vinu
Rosso Batič smo želeli združiti mogočnost Merlota, z cvetico
Cabernet Sauvignona ter eleganco Cabernet Franca. Zato smo
vse tri sorte skupaj macerirali 60 dni, da med sortami zaživi popolna
harmonija. S tem smo dobili vino, ki govori o posebni
letini, sortni harmoniji... o popolnosti Rosso Batič. Rosso Batič
je zorel 24 mesecev v slovenskih hrastovih sodih. Rosso Batič je
ves čas od trgatve do stekleničenja krojila stara luna. Steklenico
cuveeja Rosso Batič si lahko postrežete kadarkoli. Potrebuje le
pravo družbo in čas, saj vino v kozarcu kar raste in raste. Včasih
šele po pol ure ali več zasije v vseh svojih odlikah. Če si boste
odprli steklenico Rosso Batič v luni, ki je kreirala Rosso, se bo
v vinu utrnil prav poseben okus,
Okus Rosso Batič.
HRANA & VINO: Rosso Batič je zaradi elegance, ki jo premore,
pravo gastronomsko vino. Lahko ga abiniramo z
divjačino (srnjad, divji prašič, medved) ter jagnjetino na razne
načine. Je odličen spremljevalec jedi z tartufi, sirov s plemenito
plesnijo. Skratka vino združuje vse odlike Merlota, Cabernet
Franca ter Cabernet Sauvignona. Potrebna je le dovolj
velika mera kreativnosti in užitka. Drzni vam ga bodo ob
posebnem trenutku ponudili popolnoma brez hrane, saj je
zaradi bogate strukture in opojnosti več kot le vino.
PRIPOROČENA TEMP. SERVIRANJA: 18 – 20 °C
POTENCIAL STARANJA: 2050 let