fbpx Radič tržaški solatnik 1kg | Vidivita

Radič tržaški solatnik 1kg

3,90 €
Teža: 
kg

IZGLED: reznani listi zrelega tržaškega solatnika, dolgi cca 40cm

NAČIN PRIDELAVE: pridelano akvaponično (simbioza med ribami in rastlinami v zaprtem ekosistemu v rastlinjaku), za gnojenje skrbijo ribe tilapije, dohranjenjo z ekstraktom morskih alg (sea kelp), proti škodljivcem tretiramo z agrohomeopatskimi sredstvi in neem oljem, ekološko certificirani pod USDA Organic nacionalno shemo v 2015, 2016, 2017. Zaradi izjemno visoke cene tega certifikata se v letu 2018 nismo certificirali, vendar naprej pridelujemo ekološko ne glede na certifikat.

PAKIRANJE: rezani listi 

UPORABA: vse vrste listnega zelenja in zelišč se shranjujev hladilnku pri največ 9°C. Nižja je temperatura, daljša je obstojnost. Hkrati morata biti izpolnjena 2 POMEMBNA pogoja:

1. Zelenjava mora biti predhodno suha (če ste prejeli mokro zelenjavo, jo pred shranjevanjem stresite na kuhinjski pult, da se najprej posuši

2. Suho zelenjavo v hladilnik vedno postavite v odprti vrečki (plastična, Peakfresh ali papirnata) za cca 30 min, da se temperatura zelenjave izenači s temperaturo hladilnika, šele potem vrečko zaprite.  V nasprotnem primeru se bo v vrečki nabral kondenz in zopet imate vlažno zelenjavo, ki bo gnila prej, kot si želite. Pravilno shranjena zelenjava je obstojna vsaj 1 teden.

 

Zaloga: 
50.00