fbpx O nas | Vidivita

O nas

Vidivita d.o.o. je kmetija, ki se ukvarja s celoletno pridelavo listne zelenjave, zelišč in rib. Naš način pridelave je akvaponičen, to je poroka med ribogojstvom in hidroponiko.

Ribe gnojijo vodo, rastline pa na drugi strani trošijo hranila iz vode in tako dobimo zaprt ekosistem, ki živi v simbiozi. Nujni vmesni člen so bakterije, ki so prisotne tudi v zemlji in znajo predelati gnoj v rastlinam dostopna hranila. Imamo več ekoloških certifikatov za akvaponičo pridelavo, Ribe Tilapije skrbijo za gnojenje. To ribo poznate večinoma le tisti, ki ste bili v stiku s svetopisemskimi zgodbami ( npr. prigoda, ko je Jezus delil kruh in ribe (Tilapije)  svojim slušateljem) ali pa ste potovali po toplih krajih, kjer je  naravno prisotna v toplih jezerih  ali iz ribogojnic.

V trenutni situaciji je porasla potreba po domačih pridelkih, zato smo se odločili pomagati in prispevati svojo lokacijo in organizacijo za prevzem pridelkov. 

Povezali smo se z lokalnimi kmetijami, ki vam ponujajo vsak teden kaj novega.

Pridružujejo se tudi nove kmetije  na TRŽNICO BREZ KONTAKTA ob dvorišču našega rastlinjaka, po sistemu PELJI MIMO.

Vsaka sodelujoča  kmetija je sama odgovorna za izdajo računov.

 

Skupaj smo močnejši zato se pridružite in se lokalno povezujte saj dana situacija lahko traja dlje, kot bi si želeli predstavljati.

Hkrati se vnaprej opravičujemo za pomanjkljivosti na spletni strani. Hvala za razumevanje.

 

V služenju bližnjim,

Renata Donko