Peteršiljeva kremna juha

Peteršiljeva kremna juha

za 8 krožnikov juhe (odlična nasitna juhica za odvajanje vode, brez moke)

Sestavine: 

• 200 g peteršilja
• šopek stebelne zelene
• Šopek drobnjaka
• 1kg krompirja, pripravite pire (na kocke narezanemu krompirju dodajte 1/2 grobo narezane čebule in kuhajte skupaj. Zaradi čebule bo pire bolj sladkast)
• 1 strok česna
• 3 dl vode
• 0,4 l mleka
• Sol, poper, piment
• Kocke kruha popražene na olju ali maslu

Navodila: 

1. Oskubite peteršilj in zeleno z vejic ( vejice lahko shranite za kuhanje goveje, kokošje ali kake druge mesne juhe)
2. Vse skupaj dajte v večji lonec (cca 4 litrski) in peteršilj prelijte z malo vode ( toliko, da je pokrit z vodo), pokrijte in vrite 15 min na majhnem ognju
3. Odstavite in DO FINEGA ZMIKSAJTE s paličnim ali katerim drugim mešalnikom ( skoraj kot smoothie)
4. Posebej pripravite pire in ga dodajte k zmiksanemu peteršilju
5. Vse skupaj zmešajte in dodajajte mleko do željene gostote juhe, dodajte fino nariban ali stisnjen strok česna
6. Na koncu sol, poper in malo pimenta, ter kuhajte še 5 min
7. Tik pred serviranjem na juho potresite popražene kruhove kocke in drobnjak